PRIJATELJSKI ODNOSI Direktorica TZ Ana Hrnić ugostila indijskog veleposlanika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U četvrtak, 25.veljače, ured Turističke zajednice grada Dubrovnika posjetio je veleposlanik Republike Indije u Hrvatskoj, Njegova Ekscelencija , gospodin Raj Kumar Srivastava.

Direktorica Ana Hrnić zaželjela je dobrodošlicu u Dubrovnik, a teme razgovora bile su turizam i kultura, kao glavni fokus u ostvarivanju suradnje. 

Direktorica Hrnić istaknula je važnost Indijskog tržišta za Dubrovnik koje je prije pandemije COVID - 19 imao rastuće brojke, točnije u 2019. godini u sustavu eVisitor zabilježeno je 15 162 dolaska, s ostvarenih 37 880 noćenja, dok je u 2020. godini zabilježeno 448 dolazaka s 1 175 noćenja.  Obzirom na dosadašnju popularnost Dubrovnika u Indiji, posebice zbog snimanja Bollywoodskog filma Fan i boravka najpoznatije indijske zvijezde Shakh Rukh Khana, veleposlanik je istaknuo želju za sličnim suradnjama u budućnosti, ali i optimizam glede oporavka tržišta i dolaska Indijskih turista u Dubrovnik. Veleposlanik i njegova obitelj će tijekom boravka u Dubrovniku posjetiti najpoznatije kulturno povijesne znamenitosti i atrakcije u pratnji lokalnog vodiča.

Popularni Članci