Beroš najavio promjene u cijepljenju, spominjao i sankcije za one koji se ne cijepe

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: POOL
Miistar zdravstva Vili Beroš danas je bio u Karlovačkoj županiji, točnije, bio je na punktu za cijepljenje u dvorani Ekonomske škole u Karlovcu, a potom je otišao za Zadar gdje će cijepiti navijače KK Zadar.  

Prilikom cijepljenja u Karlovcu Beroš je, kao i obično, pozvao sve one građane koji se nisu cijepili da to učine.

Na pitanje hoće li se uvoditi nagrade kao motivacija za cijepljenje, budući da je interes za cijepljenjem počeo opadati, Beroš je rekao kako se može razgovarati i o određenoj stimulaciji. No, smatra da bi ipak trebala dominirati svijest građana da cijepljenjem štitimo sami sebe. O tome hoće li biti sankcija za one koji se ne žele cijepiti, ministar je rekao da su se od početka borili protiv bilo kakvih sankcija.

“Međutim, da je to nužno, morali bi ih uvoditi”, kazao je ministar, a prenosi KAportal

“U ovom trenutku situacija ide bolje i ne vjerujem da ćemo razmišljati o sankcijama, ali sve one koji odbijaju pozivam da još jednom razmisle. Bilo je onih koji su tako razmišljali pa su promijenili svoje mišljenje kad su imali bolest u obitelji ili je sami iskusili”, zaključio je Beroš.”

Mijenja se način na koji će se cijepiti

Beroš je rekao da će se u budućnosti promijeniti i način na koji će se cijepiti. “Približavamo se brojci od 50 posto procijepljenih odnosno milijun i 680 tisuća građana do 30. lipnja. U ovom trenutku raste broj cijepljenih i drugom dozom, od metoda promijenit ćemo paradigmu, do sada smo pozivali sve građane na punktove, no prilagodit ćemo se i putem mobilnih timova odlaziti čim više na teren. To Županijski zavod za javno zdravstvo i radi, nebitno je hoće li biti autobus, kombi ili službeni automobil, sad ćemo mi krenuti prema populaciji”, rekao je Beroš u Karlovcu.

“Čast mi je i zadovoljstvo komunicirati s ljudima i gledati ih kako primaju zdravlje u svoj organizam. Cjepivo štiti od bolesti, boli, patnji, respiratora, od smrti. Ovi ljudi su svjesni toga i sretni da im to možemo omogućiti. Cjepivo je besplatno, dostupno, ima ga za sve i iskoristite tu blagodat, medicinsku, stručnu, znanstvenu, da zaštitimo i nas pojedinačno i kao naciju od ove teške bolesti. Preko osam tisuća naših sugrađana je izgubilo živote, cijepljenjem se dobiva zdravlje i to je neizrecivo”, zaključio je Beroš.

Popularni Članci