ZAHUKTAVA SE PREDIZBORNA ATMOSFERA Vlahušić računa na Tolića i HNS-ovce, Raguž izlazi sam, izgledna koalicija SDP-a i Mosta

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Do lokalnih izbora ostalo je nešto manje od pola godine pa je u javnom prostoru sve više informacija o potencijalnim kandidatima i koalicijama. 

Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić davno je najavio kako će se kandidirati za mjesto gradonačelnika te kako sastavlja listu nestranačkih osoba s kojima bi pokušao vratiti vlast u Gradu.

O konkretnim imenima još nije javno govorio, no sve je zvučnije ono Roka Tolića. Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, Tolić bi se trebao naći na drugom mjestu na listi kako bi ušao u Gradsko vijeće, no nije zainteresiran za mjesto zamjenika gradonačelnika. Spekulira se kako bi kandidatkinja za zamjenicu mogla biti Nataša Gabričević, šefica dubrovačkog HNS-a. Vlahušić ove informacije nije potvrdio niti demantirao, samo je kazao kako komunicira s mnogima koji su mu prijatelji, ali o životu grada, a ne o koalicijama i izborima. Kako Vlahušić, po svemu sudeći, računa na nestranačke kandidate na listi, moguće je očekivati kako će mu se prikloniti dio sadašnjih članova HNS-a. S druge strane, Tolić se spominje u kontekstu kandidata za župana.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, sve je izvjesnije kako će Dubrovačka stranka na ove izbore trebala izaći samostalno, kako na gradskoj, tako i na županijskoj razini. Za mjesto gradonačelnika tako bi se u tom scenariju, prema sadašnjim neslužbenim informacijama, trebao kandidirati Željko Raguž, a kandidat za župana još nije poznat.

Na izbore bi samostalno trebali izaći i 'Srđevci', sa svojim kandidatom za gradonačelnika odnosno župana.

Na lokalnoj bi se razini mogla dogoditi i koalicija između SDP-a i Mosta na obje razine. Tako su sve glasnije spekulacije kako bi Most mogao podržati Jadrana Barača (SDP) kao kandidata za gradonačelnika, a vjerojatno bi visoko mjesto na listi u takvom scenariju trebao dobiti Maro Kristić (Most). Također, spekulira se kako bi SDP-ovci trebali podržati Boža Petrova kao kandidata za župana ispred Mosta. Božo Petrov i Nikola Hajdić danas ovu informaciju nisu htjeli komentirati, dok je Nikola Grmoja za Dubrovački dnevnik kazao kako još nisu donijeli odluku o kandidatu za župana, kao ni o načinu izlaska na izbore.

Popularni Članci