ZA SVAKU POHVALU Čak 25 vlasnika prostora 'oprostili' najam ugostiteljima koji ne rade

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell
Udruga ugostitelja Dubrovnika građanima je čestitala Uskrs, a posebno se zahvalila svima koji su im izašli ususret te ukinuli obvezu plaćanja najma dok su zatvoreni. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Prema naputku Stožera civilne zaštite, kao preventivna mjera zbog širenja koronavirusa, zatvoreni su brojni restorani, kafići i sve uslužne djelatnosti koje podrazumijevaju bliski kontakt s klijentima.

Za mnoge ugostiteljske objekte u Dubrovnik to znači nikakvo ostvarivanje prometa jer su bili prinuđeni zatvoriti svoja vrata. Oni koji su mogli osigurati dostavu ostali su otvoreni, uz maksimalne mjere opreza, tako da Dubrovčani, ali i svi oni operativci na terenu i dežurne službe koji brinu za zdravlje i sigurnost, mogu naručiti obrok.

Mnogi među nama shvaćaju ozbiljnost situacije te smo potaknuti njihovim hvalevrijednim potezom to morali istaknuti. Naime, Zaklada Blaga djela, Židovska Općina Dubrovnik i čak 23 privatna vlasnika nekretnina koji su odlučili ostati anonimni odrekli su se najma.

U ime kolega ugostitelja, od srca se zahvaljujemo svim najmodavcima koji su u ovo teško vrijeme odlučili tako pomoći dubrovačko gospodarstvo. Na taj način naše poslovanje je znatno olakšano kao i zadržavanje radnih mjesta u ovim teškim vremenima.

Krizna situacija u borbi s koronavirusom zasigurno će potrajati još neko vrijeme što znači da svi moramo zajednički i odgovorno djelovati kako bi u konačnici što prije imali bolje dane.

Budite odgovorni prema sebi, svojima i društvu te se pridržavajte uputa Civilne zaštite. Iskoristite ovo vrijeme za druženje s ukućanima, dopisujte se, nazovite drage prijatelje i rodbinu, pročitajte knjigu, naučite nešto novo, vježbajte svoje kulinarske ili sommelierske vještine, opuštajte se jer zapamtite sve će ovo jednom biti jučer.

Uskoro nam se bliži i najvažniji kršćanski blagdan. Neka svjetlost Uskrsa obasja vas i neka vam Isus podari spas, da trud i strpljenje donesu plod i da svima budete najbliži rod", poručili su iz Udruge ugostitelja Dubrovnik.

Popularni Članci