VODIČ KROZ ADVENT Ispred Studentskog doma kućice i bogata ponuda

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Studentski centar u Dubrovniku sudjeluje i ove godine u stvaranju prekrasnog blagdanskog ugođaja izvan zidina. Postavljene su tri kućice ispred Studentskog doma.

„Program Adventa na Vojnoviću osmišljen je za naše studente i sugrađane“, kaže nam ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica i dodaje kako će na tri kućice nuditi hranu, piće i naravno slatko.

„U sklopu manifestacije Advent na Vojnoviću bit će organiziran i zabavni program, a trenutno dogovaramo s mladim dubrovačkim izvođačima o nastupima“, govori nam, ali ne otkriva o točno kojim mladim izvođačima se radi  budući da su pregovori još uvijek u tijeku. 

Zanimljivo je svakako što je Studentski centar  pozvao svoje studente da se jave ukoliko, kako kaže Potrebica, 'posjeduju znanja i vještine' potrebne za izvođenje glazbe, jer su im 'blagdanske pozornice' ispred Studentskog doma otvorene za nastupe. 

„Za sada mogu otkriti kako za nešto starije naše sugrađane imamo dogovoren nastup s Lapadskim tratinčicama“, otkriva  Potrebica. 

Kućice pred Studentskim domom će raditi od 11:30 do 22 sata. „Odlučili smo se za to radno vrijeme dkako ne bismo remetili miran san našim studentima u Domu, ali i sugrađanima“, kaže Potrebica. 

Glazbeni programi će započinjati u 18:00 sati, a točne datume kao i izvođače Studentski centar će najavljivati kroz trajanje Adventa. „Pretežno bismo voljeli da to budu mladi i da oni nastupaju na našem Adventu“, govori Potrebica. 

Osim zabavnog programa, tu je naravno i gastro program koji je neodvojiv od Adventa, pa će tako na kućicama nuditi pravu domaću blagdansku hranu, a  osim toga i nešto moderniju i urbanu hranu,  koju će pripremati vrsni kuhari Studentskog doma. Na ponudi će se, među ostalim,  naći Vukovarske kobasice, Primorske tradicionalne kobasice, zapečeni grah i sarma, za ljubitelje tradicionalne blagdanske hrane, dok će oni koji vole nešto modernije imati priliku probati razne vrste burgera. 

Od slatkoga će se nuditi prikle i palačinke. 

Za ljubitelje dobre čaše vina u ponudi će biti crno kuhano vino, kao i rose kuhano vino, a svakako nešto moderno i popularno je kuhani džin koji će se također nuditi na kućicama. 

Otvaranje Adventa na Vojnoviću je organizirano za danas, ali u slučaju lošeg vremena i jake kiše, bit će prebačen za prvi idući ljepši dan.  Potrebica poziva sve naše sugrađane da dođu na Vojnović, ispred Studentskog doma, na čašu dobrog pića, odlične hrane i još bolje zabave.

Popularni Članci