Vlahušić o raskidu ugovora s Razvoj golfom: Sad tu ostaju tri nepoznanice

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Točka pod nazivom 'Utvrđivanje raskida ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperijal između Grada Dubrovnika i Razvoj golfa' nakon pet godina inzistiranja KLGB Srđ je Grad napokon je uvrštena u dnevni red sjednice Gradskog vijeća, a potom i jednoglasno usvojena.  

Tako je Grad Dubrovnik raskinuo koncesijski ugovor s 'Razvoj Golfom' za tvrđavu Imperijal, čime su stečeni uvjeti za rekonstrukciju tvrđave u kojoj se nalazi Muzej Domovinskog rata, ali i stavljanje u funkciju dijela tvrđave koji bi Gradu donio prihode. Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić prokomentirao je odluku na društvenim mrežama. 

"Večeras je dubrovački HDZ poništio odluku dubrovačkoga HDZ-a iz 2009. godine o davanju koncesije za Imperijal tvrtki Razvoj Golf. Večeras je formalnu odluku donijelo Gradsko vijeće, a prije 11 godina odluku je donijelo gradsko poglavarstvo na čelu sa Dubravkom Šuicom.
Ostaju brojne nepoznanice nakon ove odluke, a najvažnija se odnosi na arbitražu u Washingtonu na iznos od 3.5 miljardi kuna. Hoće li ova odluka utjecati na konačni stav arbitraže i koliko to može koštati hrvatske građane, to nitko sada ne zna.

Druga nepoznanica odnosi se na stav potpredsjednice Europske komisije zadužene za demokraciju, Dubravke Šuice, osobe koja je donijela Odluku o koncesiji tvrđave Imperijal.

Treća nepoznanica odnosi se na stav Vlade Republike Hrvatske koja je tuženik u arbitraži i DORH-a koji je pravni zastupnik Republike Hrvatske," objavio je. 

Popularni Članci