KORONAVIRUS U DUBROVNIKU Dosad 26 oboljelih, jedna osoba izliječena (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: GM
Dosad je 26 osoba oboljelo od koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a jedna osoba je izliječena, rečeno je na današnjoj press konferenciji županijskog Kriznog stožera. 

"Imamo isti broj oboljelih kao i jučer, 26. Stanje je stabilno. Imamo nove uzorke koje smo poslali u Zagreb. Građani se dobro pridržavaju mjera, ali nažalost imamo jedno kršenje samoizolacije. Moramo biti svjesni kako je medicinsko osoblje najangažiranije, ali mi im možemo pomoći ako se pridržavamo mjera," kazao je župan Nikola Dobroslavić. 

Načelnik županijskog Stožera Joško Cebalo je iznio konkretnije brojke. 

"Na analizu smo uputili 189 uzoraka u Zagreb. Četiri osobe su u karanteni. Tri osobe u RH su preminule zbog posljedica koronavirusa, nadam se da će nam to svima biti razlog za poštovanje mjera i dokaz što se može dogoditi ako ne poštujemo mjere," kazao je Cebalo. 

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić je kazao kako je jedna osoba izliječena.

"U OB Dubrovnik je sedam hospitaliziranih osoba i svi su dobrog općeg stanja. Jučer smo imali prvu izlječenu osobu, radi se o ženskoj osobi koja je četvrta bila hospitalizirana," izjavio je Bekić. 

Načelnik PU DN Ivan Pavličević je kazao kako se na punktovima poštuju mjere o zabrani napuštanja mjesta prebivališta te kako je vrijeme prilagodbe prošlo, a kako su svi upoznati s mjerama. 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo  DNŽ dr. Mato Lakić kazao je kako su obrađeni kontakti novozaraženih od proteklog četvrtka.

Popularni Članci