Tko će na Berovo mjesto? Ovo su kandidati koje SDP-ovci priželjkuju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: V.S.
Restart koalicija doživjela je jučer pravi potop na izborima, koji, kao ni uvjerljivu pobjedu HDZ-a, nitko nije predviđao. Davor Bernardić podnio je jutros ostavku na mjesto šefa SDP-a. Stranku će do unutarstranačkih izbora voditi Zlatko Komadina.

Prema neslužbenim informacijama, SDP-ovci vodstvo stranke planiraju izabrati u sljedećih 70 dana. Već 18. srpnja bit će održana Glavnog odbora na kojem će se donijeti odluka za raspisivanje unutarstranačkih izbora, koji bi se trebali održati 27. rujna. To znači da će SDP imati novog predsjednika i Predsjedništvo prije početka listopada, izvijestila je Tatjana Munižaba.

Što se tiče favorita, svi se slažu oko tri stvari, a to je neko novo karizmatično lice, ali da takvoga još nisu pronašli. To lice bi trebalo biti suprotnost Davoru Bernardiću, a trebalo bi biti iz redova njegovih protivnika. Prema saznanjima to su Biljana Borzan, koja nije zainteresirana za tu funkciju, Siniša Hajdaš Dončić i Peđa Grbin. U prilog tome ide i neslužbena informacija kako se uski krug iz te skupine dogovorio za sastanak već sutra ujutro, javlja Munižaba, piše HRT

Popularni Članci