Studentski dom u Dubrovniku dobio je prvog stanara

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Ivan Parilo, student Pomorskog odjela Sveučilista u Dubrovniku, prvi je student koji je uselio u Studentski dom, objavio je danas na Facebook profilu ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica.

"Nadam se da ce kolega Parilo provesti ugodne trenutke tijekom boravka u našem Domu", poručio je Potrebica te najavio kako se "lagano kreće".

Studentski dom inače raspolaže s ukupno 503 ležaja od čega 498 u dvokrevetnim sobama te pet u jednokrevetnim sobama prilagođenim osobama s invaliditetom, a 850 kuna je mjesečni iznos po osobi u dvokrevetnoj sobi koja je površine 21 metar kvadratni, a zahod četiri kvadrata.

Projekt izgradnje studentskoga doma najvećim se dijelom financira iz bespovratnih sredstava Europske unije, iz Europskoga fonda za regionalni razvoj, i to u okviru operativnoga programa „Konkurentnost i kohezija (2014.-2020.)“, a po Pozivu na dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskoga smještaja za studente u nepovoljnom položaju“. Provedbu projekta sufinanciraju Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilište u Dubrovniku.

Studenti će imati ugodan i moderan smještaj, ali i studentski restoran koji će moći ugostiti 627 gostiju. U domu će biti i studentski klub, multifunkcionalna dvorana, učionice, fast food, stomatolog i doktor opće prakse.

Popularni Članci