SLAVIMO 95 GODINA ORKESTRA Simfoničari i ove godine pripremili zanimljiv program! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
"I ove godine smo napravili vrlo kvalitetan program", rekao je ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljene aktivnosti dubrovačkih simfoničara u 2020. godini.

- Ove godine obilježavamo 95 godina rada. Dubrovnik je i u vrijeme Republike imao orkestre, ali ovo je službeno da postojimo kao gradski Orkestar. - objasnio je Milat.

- Posebnu pažnju smo dali mladima iz Orkestra, ali i glazbenici DSO-a će nastupati kao solisti na našim festivalima Stradun Classic, Dubrovnik u pozno ljeto, te Orlando Furioso koji vodi Dmitry Sinkovsky. Ove godine je i 250 godina od rođenja kompozitora Ludwiga van Beethovena i više koncerata će biti organizirano njemu u čast. - rekao je Milat, dodajući kako "DSO prati Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika bez kojih se ne bi financijski mogla zadržati kvaliteta".

Rečeno je tako kako već za Dubrovačkog glazbenog proljeća koje započinje 17. travnja, možemo računati na nastupe koncert majstorice Mirabai Wiemehl Rosenfeld, flautistice Ivane Mišić, hornista Tonija Kursara, trubača Džemala Cakića i čelista Vida Veljaka, ali i nastupe inozemnih glazbenika.

Šef dirigent Dubrovačkog simfonijskog orkestra maestro Marc Tardue kazao je kako se u osmišljavanju programa uvijek mora misliti na građane.

- Prošle godine smo izvodila Haydena i Mozarta. To je osnova Orkestra i ove godine želim da nastavimo u istom tonu. Mozart ima divne melodije. To ćemo pratiti ove godine. osnova će ove godine biti Schubert i Beethoven. - rekao je Turdue.

- Sretan sam što mogu reći da razvijamo klasičnu. ali i pop muziku koja je laganiji vid glazbe. Na našim koncertima izvodimo svašta i sretni smo što imamo izvrsne soliste i sve ostale glazbenike. Divna stvar je što Orkestar može svirati razne izvedbe. Velika mi je čast biti dio 95 obljetnice. - zaključio je Turdue.

Više o programu možete vidjeti na stranicama DSO-a.

Popularni Članci