PROGRAM U GOSPINOM POLJU Policija i HAK educirali srednjoškolce o prometnim nesrećama, mogli isprobati i simulatore (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Postaja prometne policije Dubrovnik u suradnji s HAK-om tijekom ovog tjedna planira provedbu projekta Klik koji ima za cilj praktično pokazati važnost korištenja sigurnosnih pojaseva tijekom vožnje.

Ciljana skupina su učenici završnih razreda srednjih škola koji će i sami uskoro postati vozači, a kroz projekt se prisutne nastoji naučiti stjecanju znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja ili prevoženja vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.

Nakon jučerašnjeg programa na Pilama, srednjoškolcima je u dvorani u Gospinom polju predavanje održao Krešimir Viduka, instruktor i predavač u HAK-u. Tom prilikom su učenicima prikazani i klipovi prometnih nesreća te su im prepričani detalji istih, a nakon toga su učenici imali priliku isprobati simulatore - jedan simulator je simulator okretanja i pokazuje što se dogodi kad se ne koristi sigurnosni pojas i dođe do prevrtanja automobila na krov, a drugi simulator pokazuje što se dogodi prilikom udara na objekt na cesti ili pokraj ceste

Popularni Članci