POSEBAN PRILOG DUBROVAČKOG DNEVNIKA! Donosimo sve o operaciji oslobađanja juga Hrvatske, intervjue, podatke, fotografije, zanimljive činjenice...

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Besplatni primjerak novog izdanja Dubrovačkog dnevnika možete pronaći i ovog petka na prodajnim mjestima, a u sklopu njega i posebno izdanje posvećeno Vojno-redarstvenoj operaciji oslobađanja juga Hrvatske. 

Radi se o prvoj i najvećoj napadnoj operaciji Hrvatske vojske i policije koja zauzima poseban položaj i ima izniman značaj u Domovinskom ratu, a ovaj je prilog naš skromni doprinos istini, u prisjećanje onih koji pamte i kao edukacija onima koji dolaze. Prilog je izrađen u suradnji s Muzejom Domovinskog rata u Dubrovniku, a povodom 6. prosinca, Dana branitelja Dubrovnika i 30. obljetnice Operacije koja se obilježava ove godine.

U prilogu su izneseni svi detalji i tijek same Operacije. Donosimo intervju sa zapovjednikom obrane Veselkom Gabričevićem. Prisjetili smo se Velike feste Slobode, svečanog postrojavanja u Gružu iz 1992. godine, kao i stradanja spomeničke baštine i agresorskih djelovanja neprijatelja tijekom trajanja Operacije. Naravno, prisjetili smo se i žrtava, vojnih i civilnih tijekom osloboditeljske operacije, ali i svih postrojbi koje su sudjelovale u operaciji i koje su donijele dugo željeni mir.

Uz navedene teme, donosimo i još puno toga, a sve je popraćeno bogatim fotografijama, zemljovidima i zanimljivim podacima.

Požurite po besplatno tiskano izdanje Dubrovačkog dnevnika, a uz njega i posebni, besplatni primjerak ratnog izdanja i prisjetite se kako su se pisala zlatna slova dubrovačke pobjede i slobode!

Popularni Članci