OBILJEŽAVA SE 29. OBLJETNICA NAJTEŽEG NAPADA Položeni vijenci povodom Dana dubrovačkih branitelja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predstavnici Grada Dubrovnika odali su danas počast poginulim braniteljima na spomen obilježjima na području grada Dubrovnika, ususret Danu dubrovačkih branitelja i 29. obljetnici najtežeg napada na Grad u Domovinskom ratu.

Kod spomen obilježja na Mrčevu, Gromači, u Trstenom i u Zatonu vijence su položili i svijeće zapalili gradski vijećnici Ivo Lučić i Emilio Puljizević, a počast poginulima odali su i predstavnici Udruge maloljetnih branitelja. Pročelnik Srđan Todorovski i gradski vijećnici Blaž Pezo i Marijo Bekić počast poginulima odali su kod spomen obilježja u Komolcu, u Mokošici na moru, Novoj Mokošici kraj skloništa te na Osojniku. Pročelnik Dživo Brčić i vijećnik Krešimir Marković vijence su položili i upalili svijeće kod spomen obilježja broda Sveti Vlaho, na Bosanci i na Strinčjeri.

Program obilježavanja nastavlja se u nedjelju polaganjem vijenaca na groblju Boninovo kod Spomen križa, simbola obrane Grada 1991. godine. Na poseban način počast dubrovačkim braniteljima ove godine odaju i članovi Triatlon kluba Dubrovnik, i to virtualnom utrkom „Stazom deva“ od magistrale do tvrđave Imperijal. Prijavljeni mogu trčati tri dana, od subote do ponedjeljka, a prijavljeno je 60 trkača.

Cijeli program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja dostupan je OVDJE.

Popularni Članci