'NIJE LAKO KAD TI PRIJETE!' Tokić: Balija je pritiskao jer mu nismo dopustili da uđe u lapadsku šetnicu i gradsku cestu

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Aida Čakić
'Odavno nisam bila ovako sretna jer sve ovo predugo traje', kazala je zamjenica gradonačelnik Frankovića Orlanda Tokić koja se za Dubrovački dnevnik osvrnula na danas održanu konferenciju za medije tijekom koje je gradonačelnik obznanio kakvi su pritisci stizali vezani za investiciju obnove hotela Sumratin u Uvali Lapad.

Zamjenica Tokić istaknula je kako osjeća olakšanje zbog javno iznesenih navoda oko investitora projekta Marka Balije.

- Ovo što smo preživljavali bilo je jako naporno jer nije lako kad ti netko prijeti. Osjećam veliko olakšanje jer sam bila pod pritiskom, govorili su mi da sam počinila kazneno djelo tako da sam sretna što je istina izašla na vidjelo - istaknula je Tokić koja je pojasnila o čemu je riječ u navedenoj investiciji hotela Sumratin. Naime, Tokić je prepričala kako je dobila nalog od gradonačelnika Frankovića da procijeni granice parcele budući da je Grad Dubrovnik stranka u postupku.

'JAVNI JE INTERES ZAŠTITI GRADSKO VLASNIŠTVO'

- Jedna čestica je u našem vlasništvu, a i mi smo susjedi tog objekta. Procedura je jasna u svemu tome i ja sam nakon provjere geodetskom projekta utvrdila da granice nisu dobro utvrđene te da investitor ulazi u dio postojeće ceste kao i šetnice Lapad. To ne može biti tako i rekla sam svoje mišljenje gradonačelniku. Zaštita našeg vlasništva je naš javni interes - naznačio je Tokić te dodala kako se ne želi opravdavati što je postupila u skladu sa zakonom.

Osvrnula se i na Marka Baliju, tvrtke Consultants koja je investitor hotela Sumratin.

- Gospodinu Baliji nije ovo prvi put da ima ovako nervozne reakcije kad ne dobije što je zamislio, pa onda pokušava na silu. Sve što na ovu temu znam i što sam imala reći gradonačelnik je iznio na presici, a ja sam rekla policiji nakon moje prijave gospodina Balije za prijetnje koje mi je uputio. Policija je utvrdila da nema kaznenog djela jer ja na njemu nisam inzistirala, opet zbog moje ljudske strane. To ne znači da nije bilo prijetnji od strane Balije, a potom i njegovih novinara Direktno.hr koji su mi upućivali upite o mojim privatnim obiteljskim odnosima - navela je zamjenica gradonačelnika.

- Ja bih sve učinila ponovno jer sam štitila interesa Grada. Vjerujem u institucije i kao što sam se već jednom zakonski zaštitila od napada građevinskih siledžija, znat ću to i ovaj put nakon novog vala napada - naglasila je zamjenica gradonačelnik Orlanda Tokić dodavši kako je njezin rad dosljedan.

- Cijeli moj mandat štitim interese grada Dubrovnika, svojim znanjem i radom što mnogima smeta od prvoga dana. Nije prvi put da se razni privatnici, a zatim s njima uvezani političari i mediji javljaju s nekim izmišljenim aferama i na ovakav način blate moje ime, moj rad i utjecaj kako bi u konačnici dobili što žele, a što im ne pripada. Ovakve nervozne reakcije i optužbe su samo dokaz da je moj rad ispravan - dodala je ona te naznačila kako ovo nije prvi put da se nešto slično događa.

'NISAM SE OSJEĆALA SIGURNO'

Naime, prema riječima zamjenice ove zime joj je na kućnom pragu netko zabio staklo od automobila što je prijavila policiji. Također, dodala je kako ima saznanja da su pojedine osobe iz građevinskog sektora plaćali pojedinim medijima da pišu o njoj negativne članke i potenciraju aferu te imputiraju njezinu krivnju uništavajući joj tako ugled.

- Zbog svega toga morala sam na svojoj kući postaviti kamere jer se nisam osjećala više sigurno. Istupila sam javno zbog toga što nisam izabrana na dužnost da bi zabavljala narod nego radila, a institucije su tu da rade svoj posao. Sve ću ovo stojećki izdržati i sigurno neću dopustiti da me ovakvi pokušaji obeshrabre. Nisu dosad pa sigurno neće ni ubuduće - istaknula je Tokić koja smatra kako joj je 'greška' jer nije političar  kakvoga često viđaju na političkoj sceni.

- Ne kupujem političke poene izmišljanjem priča, pljuvanjem svojih protivnika ili potenciranjem sebe kao važne osobe na račun drugih. Rezultati su ono što građani ovoga grada žele vidjeti od političara, pa tako i od mene, a ne beskonačne izmišljene političke igre po medijima. Sve što netko smatra da sam krivo napravila u mandatu, molim da me prijavi institucijama kojima je to posao, a za sve što sam dobro napravila, da me se procjenjuje kroz moj rad i zalaganje za ovaj Grad - kazala Tokić osvrnuvši se na prozivke kako zastupa interese građevinskog lobije na štetu Grada

- Isti ti sad me prozivaju za štićenje interesa Grada na štetu privatnih građevinskih interesa. Molila bih ekipu s političkim ambicijama, koja se sastaje po kavama, pa onda ovako medijski istupa, da se odluči jesam li zaštitnica građevinskog lobija u gradskoj upravi ili javnog interesa na štetu građevinskog lobija. Ovako samo zbunjuju i mene i građane. Mogu samo ponoviti ono što je gradonačelnik rekao, a to je da su maske pale! - zaključila je zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Orlanda Tokić.

POTPUNO RAZOTKRIVANJE SUMRATINA Franković objavio prijeteće poruke od investitora, otkrio i koji su ga mediji ucjenjivali (VIDEO)

Popularni Članci