Provjerili smo kako će Libertas organizirati prijevoz, moguće su i izmjene u voznom redu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Premijer Andrej Plenković jučer je predstavio nove strože mjere u borbi s koronavirusom.

Osim što su zatvoreni ugostiteljski objekti, teretane, ograničen je broj na javnim i privatnim okupljanjima, donesena je i odluka kako u javnom prijevozu neće smjeti biti više od 40 posto popunjenosti vozila. Zbog svega toga provjerili smo s dubrovačkim javnim prijevoznikom Libertasom čijim autobusima prevoze brojne građane kako će osigurati provođenje ovih mjera.

"Analizirat ćemo popunjenost linija u prethodnom razdoblju te će se vozni red i učestalost linija tome prilagođavati. Budući da su od subote zatvoreni i svi ugostiteljski objekti i tu se neće voziti dio putnika jer neće odlaziti na posao i vraćati se s njega. Popunjenost i kapacitet pratit će se svakodnevno te će se Libertas tome i prilagođavati", kazao je glasnogovornik Libertasa Nikša Grljević.

On je dodao kako će na vozilima biti istaknut kapacitet, to jest broj putnika, koji od subote smije istovremeno biti u vozilu. Navedene mjere, dodao je Grljević provodit će se uz obavezno ispravno nošenje maske za lice i dezinfekciju ruku.

U Libertasove prigradske autobuse može stati oko 70 putnika dok gradski mogu primiti njih 80, a harmonike 148 putnika. Prijevoz u novim mjerama bit se realiziran s 40 posto putnika od ukupnog navedenog kapaciteta.

Popularni Članci