NEKADA ZAPUŠTEN PROSTOR Uređena javna površina ispred gradskog stadiona u Lapadu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
"Nekada zapušteni prostor pored ulaza na gradski stadion i uz jednu od najprometnijih prometnica u Lapadu dobio je novi, moderan izgled", piše u priopćenju gradske uprave. Završen je projekt uređenja, prilagođen prostoru, kako se navodi u priopćenju, "sa suvremenom urbanom opremom". Popločan je pod, postavljena klupa i mala fontana te prostor za odlaganje bicikla.

Tim povodom iz Grada Dubrovnika su poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika prošle je godine na pozivnim natječaju odabrao projektanta i izvođača za idejno rješenje  i građevinsku obnovu javne površine u Lapadu. Autor idejnog rješenja uređenja je renomirani arhitekt Davor Bušnja iz studija Nona d.o.o., a izvođač radova tvrtka Alfaplan.

Navedenim projektom, vrijednim 364.638 kuna, javna površina u Lapadu dobila je novu, modernu vizuru inspiriranu mediteranskim i modernističkim elementima i otvorena je za korištenje građanima.

Grad je pokrenuo niz projekata u ovom dijelu grada te se trenutačno izvode radovi na izgradnji kolektora oborinske odvodnje u Ulici kardinala Stepinca, zajedno s radovima na javnoj rasvjeti, izgradnji nogostupa i uređenju ceste, a započeli su i radovi na izgradnji sportsko-rekreacijskog parka na glavici Babinog kuka. Također, ove godine započet će i radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji Lapadske obale, za što je osigurano 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova te radovi na uređenju šetnice Nika i Meda Pucića." - napisali su iz Ureda gradonačelnika.

Popularni Članci