NAKON PUSTOŠENJA POLICA Provjerili smo hoće li dubrovačke butige imati dovoljno zaliha

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: DD
I Dubrovčani su požurili u butige kako bi stvorili zalihe osnovnih namirnica što je uzrokovano strahom od širenja koronavirusa.

Tako se ovih dana kupovalo sve do čega se moglo doći, od brašna, mlijeka, ulja pa do konzervi, voća, mesa i ostalih namirnica, a strah je najviše generiran zbog najava kako bi granice mogle biti zatvorene. Budući da se masovno krenulo u nabavku logično je kako su brojni građani zabrinuti hoće li zalihe u trgovinama biti dovoljne jer nitko sa sigurnošću ne može reći koliko će ovakvo stanje trajati.

Ministar financija Zdravko Marić danas se sastao s predstavnicima maloprodajnih lanaca te izjavio kako su stvari pod kontrolom. Marić je naglasio kako svega ima u dovoljnim količinama, i za više mjeseci ispred nas.

"Nema potrebe za pretjeranim 'napadima' na maloprodajne lance, za stvaranjem nekih velikih zaliha", rekao je Marić.

Iako ministrove izjave zvuče smirujuće u ovom stanju, Dubrovački dnevnik je provjerio s vodećim trgovačkim lancima koji posluju u gradu jesu li dovoljno opskrbljeni.

Iz Tommyja su istaknuli kako se posljednjih dana bilježi povećani promet i potražnju za određenim robama.

"Naš opskrbni lanac je dobro organiziran, te smo osigurali dovoljne zalihe svih proizvoda. Trenutačno stanje s nabavom roba je stabilno i situacija je pod kontrolom. Stanje pratimo na dnevnoj razini i prilagođavat ćemo se svakoj novonastaloj situaciji", poručili su iz Tommyja u čijim su poslovnicama Dubrovčani kupovali na veliko zbog čega su nastale velike gužve na blagajnama.

Dubrovački trgovački lanac Pemo navodi kako također prati situaciju zbog čega je u stalnoj komunikaciji s dobavljačima.

"Nastoji zadovoljiti potrebe tržišta. Pratimo najnovije informacije, te smo u kontaktu s nadležnim institucijama i slijedimo sve upute kako bi osigurali maksimalnu zaštitu za svoje zaposlenike i za kupce", naveli su iz Pema te su poručili kupcima da poštuju osnovna pravila zaštite i ponašanja pri kupnji koje nalaže trenutna situacija. Ta pravila, dodaju iz Pema, kupci mogu vidjeti u trgovinama i na internetskoj stranici.

I Konzum je, kako navode, spreman za povećanu potražnju, a dodaju da bilježe veliki porast online kupnje.

"Sva skladišta i prodavaonice Konzuma dobro su opremljena, a zalihe se dodatno pojačavaju, osobito kad je riječ o namirnicama i proizvodima koje kupci u ovim trenucima najviše traže. Na taj je način Konzum u potpunosti spreman na povećanu potražnju u svim svojim trgovinama te poduzima sve mjere kako bi odgovorio i na eventualni budući porast potražnje", poručili su iz Konzuma.

"Naši djelatnici redovito pune police i izlažu proizvode, no molimo kupce za razumijevanje i strpljenje ako nekih proizvoda u određenom trenutku nema na policama - to je samo zato što ih ne stignemo dovoljno brzo staviti na policu", izjavio je predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić.

Također, iz Konzuma dodaju kako poduzimaju sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama nadležnih institucija, a odnose se na higijenske i sigurnosne procedure .

Popularni Članci