'OVO JE VELIKA STVAR' Mještani Trstenog sretni zbog otvaranja prve butige nakon 15 godina, najavljena i brojna nova ulaganja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Trsteno je nakon više od 15 godina dobilo butigu.

Predsjednik Mjesnog odbora Trsteno Antun Bošković objasnio je zašto iznimno značajna ova butiga.

- Ona će osim Trstenog opskrbljivati i druge krajeve. Prema njoj će gravitirati stanovnici Brsečina, Dubravice, Majkova... Ona je zapravo uz samu magistralu, i to je prva butiga od Slanoga do Zatona tako da će obuhvatiti više toga. Bit će iznimno bitna u ljetnim mjesecima, tijekom turističke sezone kada je pojačan promet. Trsteno ima i autokamp i brojne apartmane tako da će nam ovo poboljšati turističku ponudu - kazao je Bošković dodavši kako će biti lakše i mještanima koji neće ići za svaku sitnicu u Zaton ili u grad.

Naznačio je kako se uvijek tražila lokacija za butigu, a nedavno je Studenac postigao dogovor s obitelji Bender, u čijem je vlasništvu prostor. 

- Ovo je velika stvar za mjesto. Imat ćemo mi i druga ulaganja. U sklopu europskog projekta, kojemu je bio partner Grad Dubrovnik, izradila se pojata u Arboretumu i nju će do sezone dati u najam u ugostiteljske svrhe kao kafić i suvenirnica. Tako će Trsteno pored trgovine dobiti i kafić do ljetnih mjeseci. Nadamo se početku radova na Vili Nardelli gdje bi se mogli otvoriti neki novi sadržaji. Osim toga razgovaramo i s Gradom Dubrovnik da se asfaltira cesta Trsteno - Orašac. Tu se može voziti i bicikla, a svakako će nam dobro doći u slučaju ljetnih prometnih kolapsa. Trsteno će s ovim novitetima tijekom ljetnih, ali i zimskih mjeseci imati bolju ponudu za mještane i goste - zaključio je Antun Bošković, predsjednik Mjestnog odbora.

Popularni Članci