LOKALNA AKADEMIJA ZA POLITIČKI RAZVOJ Zanimljiva predavanja i radionice u listopadu u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, u suradnji s Akademijom za politički razvoj (APR) i Udrugom gradova, najavljuje Lokalnu akademiju za politički razvoj (LAPR) – edukativni program koji potiče razvoj, dijalog i umrežavanje dionika u lokalnim sredinama koji će se održati u Dubrovniku od 23. do 25. listopada, a namijenjen je lokalnim akterima uprave, medija, civilnoga društva, znanstvene zajednice i poduzetništva iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Lokalni APR u Dubrovniku dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ te stiže u Dubrovnik na inicijativu Udruge Bonsai koja dugi niz godina promovira i razvija volonterstvo, aktivno građanstvo i kulturu dijaloga. Prethodnih godina je organizirala i simulacije rada Gradskog Vijeća i Vijeća EU te doprinosila razvoju  građanskih kompetencija mladih nizom neformalnih edukacija. Program Lokalne akademije za politički razvoj je inače namijenjen osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Do sada je provedeno 5 ciklusa Lokalne akademije i to u Splitu, Osijeku, Zaprešiću, Varaždinu i Čakovcu, a sada po prvi puta dolazi u našu županiju.

Svi polaznici sudjelovat će u tri modula koji će se održati od 23. do 25. listopada u Centru za mlade Dubrovnik. Moduli će biti sastavljeni od predavanja, radionica i panel diskusija s temama iz područja transparentnosti, decentralizacije i participacije građana u političkim procesima, zelene ekonomije i održivog razvoja, kulture dijaloga te stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici. Predavači i panelisti bit će priznati profesionalci i stručnjaci s nacionalne i lokalne razine. 

Popularni Članci