KUSALIĆ NEUGODNO IZNENAĐEN 'Ispunili smo sve obaveze, ova odluka će utjecati na arbitražu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Borna Filic/PIXSELL
"Doista smo neugodno iznenađeni informacijom o jednostranoj odluci Gradskog vijeća Grada Dubrovnik o prihvaćanju prijedloga Odluke o raskidu ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperial, a o čemu nismo bili prethodno obaviješteni." - piše u priopćenju za novinare prokuirst Razovj golfa Ivan Kusalić.

"Naglašavamo da se ovdje naravno radi o dvostrano obvezujućem pravnom ugovoru, koji jasno predviđa način na koji se ugovor može raskinuti kao i obvezu obavještavanja suprotne strane o eventualnim povredama ugovora.

Čvrsto vjerujemo da smo, za razliku od Grada Dubrovnika kao davatelja koncesije i suprotne ugovorne stranke, ispunili sve obveze koje nam nalaže ugovor o koncesiji te stoga smatramo da je odluka o jednostranom raskidu ugovora o koncesiji koju je donio Grad Dubrovnik, protupravna i u potpunosti neutemeljena.

Tvrđava Imperial je sastavni dio projekta Golf Park Dubrovnik. Podsjetimo, zbog navedenog je investitor protiv Republike Hrvatske pokrenuo međunarodni arbitražni postupak s ciljem naknade štete, a ova odluka o prihvaćanju prijedloga Odluke o raskidu ugovora o koncesiji sigurno će imati utjecaja i na taj postupak.

S obzirom da do sada nismo zaprimili odluku o raskidu ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperial niti smo upoznati s njezinim sadržajem, odluke o našim daljnjim pravnim koracima donijet ćemo kada zaprimimo navedenu odluku." - napisao je Kusalić.

Popularni Članci