Kome to smetaju naljepnice i pultovi, a ne telefonske govornice i klime koje strše?

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić
Zamjenik gradonačenika Željko Raguž prokomentirao je kritike od strane konzervatora na račun naljepnica koje će, prema Planu korištenja javnih površina, odjeljivati javnu površinu jednog ugostiteljskog objekta od drugog u povijesnoj jezgri. 

- 'Kome to smetaju naljepnice i pultovi koje postavljamo unutar povijesne jezgre, a ne vanjske jedinice klima sastava koje strše po cijelom Gradu, telefonske govornice koje strše, kante za smeće koje su ukucane u zid, neuređeni park u Pilama? Nije mi jasno iz kojeg razloga konzervatori ne žele da građani Dubrovnika znaju koliko koji restoran u Gradu smije imati stolica i stolova pa se pitam za čije interese oni rade?,' kazao je Raguž u telefonskom razgovoru za Dubrovački dnevnik.

Raguž također navodi kako su pultovi i naljepnice praksa u poznatim svjetskim destinacijama. Naljepnice su u sivoj boji, kako bi se stopile s izgledom kamena te tako bile neuočljive prolaznicima, ali dovoljno vidljive svim građanima koji žele znati koliku javnu površinu smije koristiti određeni ugostiteljski objekt. Osim toga, na taj način se spriječava postavljanje stolova 'na crno' čime se oštećuje Proračun, ali se i zatrpavaju ulice koje su neprohodne građanima i posjetiteljima.

Raguž je kazao i kako je jučer završen natječaj za pultove te je naglasio kako je izuzetno zadovoljan odazivom.

-'Vladao je veliki interes i poprilično smo zadovoljni. Sva mjesta su popunjena!', dodao je zamjenik gradonačenika. 

Ova bi praksa trebala započeti 1. svibnja, dok će od sredine travnja biti uveden probni rok u kojem će ugostitelji koji budu postavljali stolove za koje nemaju dozvolu biti usmeno opominjani. 

Popularni Članci