KATARINA TOLJA NEĆE OSTATI RAVNODUŠNA Dubrovački gimnazijalci ismijali odlazak ravnateljice na 'stručno usavršavanje'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ultimi od karnevala bili su prilika da dubrovački gimnazijalci još jednom pokažu što misle o odlasku ravnateljice Katarine Tolje na put u New York o čemu su mediji nedavno izvještavali.

Ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja nedavno se vratila sa stručnog usavršavanja u New Yorku koje je više izgledalo kao turistički obilazak nego edukativni odlazak u SAD, a sve se dodatno zakompliciralo zbog nejasnog financiranja jer je odlazak prvo bio plaćen javnim sredstvima, a kasnije, zbog pritiska javnosti, Tolja je odlučila sama platiti troškove.

Tako je za program stručnog usavršavanja u New York, gdje su proveli sedam dana, rezervirano samo pet sati u jednoj školi, a ostalo vrijeme je bilo za razgledavanju grada, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere i druženje s hrvatskim franjevcima.

Sve to je učenicima Gimnazije Dubrovnik poslužilo da ismiju, ali kroz šalu i kritiziraju, Toljin odlazak pa su iskoristili Ultime za odglumiti taj scenarij. Prepoznatljivi detalji New Yorka, učenica namaškarana u ravnateljicu, novinari koji su je zaskočili s pitanjima te transparenti u obliku medijskih napisa, savršeno su opisali što se dogodilo. Voditelj Ultima od karnevala pitao je 'ravnateljicu' što je radila u New Yorku, a ona je odgovorila kako je puno razgledavala i kupila Louis Vuitton torbicu. Svi prisutni su shvatili šalu i dobro se nasmijali.

Ovo je danas već drugi put da se zezaju na račun ravnateljice Tolje. Učenici su tijekom dana ispred škole takođe izveli skeč obučeni u iste maske dodavši još letke na kojima je pisao program putovanja.

ISKAZALI STAV OKO SPORNOG PUTOVANJA Dubrovački gimnazijalci ismijali ravnateljicu i program stručnog usavršavanja u New Yorku

Popularni Članci