KAD ĆE BELVEDER? Franković: Ne želimo projekt kočiti, ali pazimo na javni interes!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
"O Belvedereu nitko ne vodi računa. Što koči projekt? Koju poruku šaljemo investitoru? Mislim da smo odgovorni što je nakon trideset godina ruševina u istom stnaju kao prije." - pitanje je koje je vijećnik DUSTRA-e Rikard Rossetti postavio gradonačelniku Matu Frankoviću na sjednici Gradskog vijeća.

Franković je rekao kako je došlo do zapreke oko pomorskog dobra, dodajući da misli da su otklonjeni svi problemi, ali to nije Gradu prezentirano.

- Postoje sporovi jer Grad uknjižava ulicu Vlaha Bukovca. Mi jesmo za investicije, ali one koji poštuju javni interes. Bilo bi dobro da se realizira taj hotel, a poznate su okolnosti koje financijski opterećuju projekt. - rekao je Franković.

- Došli su predstavnici druge hotelske kuće koji su bili u razgovorima s vlasnicima, interesirali se što se tu može napraviti. Imali su drugi koncept svega. Oni su mislili obnoviti taj objekt. To je skroz drugi koncept. Naš cilj je samo zaštititi javni interes i da se što prije obnovi. Ne izgeda dobro i nije nam na ponos. Nisu nas više kontaktirali, ali poslat ću upit oko pomorskog dobra da vidimo do kud se to stiglo. Ne želimo biti kčnioca, ali javni interes mora biti zaštićen. - poručio je Franković.

Popularni Članci