'NEĆEMO UGROZITI NIČIJU MOGUĆNOST ZARADE' Franković o zabrani prometovanja Ulicom branitelja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Google street
Ususret sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se na zabranu prometovanja Ulicom branitelja što vrijedi za sve osim javnog gradskog prijevoznika Libertasa.

- Ne mislim da će zabrana prometovanja preko Boninova ugroziti nečiju egzistenciju i da ćemo tom odlukom nekome naštetiti posebno ne dubrovačkom turizmu koji će se vratiti i biti sjajan kao što je bio prije, ali bit će mjerom. Ova odluka će biti donesena na vrijeme i svi će se moći pripremiti. U javnom prostoru često su izvrtali činjenice kako ćemo mi zabraniti nekome da obavlja shuttle prijevoz. Ne, mi nikome nećemo zabraniti, javni gradski prijevoznik će imati privilegiju voziti posebnim dionicama i tako je u svim svjetskim gradovima - rekao je Franković te pojasnio kako će ostali obavljati prijevoz.

- Svi ostali će isti taj prijevoz moći vršiti putem Zagrebačke ulice, uz već prethodno dogovorena pravila - posjedovanjem vinjete i kupnje zaustavljanja na Pilama. Ništa se ne mijenja u odnosu na prošle godine i ničim se neće ugroziti nečija mogućnost zarade te ista umanjiti u odnosu na prošlu godinu - zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

Podsjetimo, s ciljem omogućavanja veće protočnosti linija javnog gradskog prijevoza putnika s minimalnim odstupanjima od voznog reda te neometanog korištenja autobusnih stajališta za ukrcaj i iskrcaj građana Grada Dubrovnika i njegovih posjetitelja uvedena je zabrana prometovanja taksi vozila Ulicom branitelja Dubrovnika iz smjera Doma zdravlja prema Pilama.

Popularni Članci