FRANKOVIĆ O AUTOBUSIMA 'Da smo prihvatili poljske autobuse, plaćali bi penale!'

Autor: Vedran Salvia
Gradonačelnik Mato Franković rekao je na sjednici Gradskog vijeća kako bi Libertas i Grad Dubrovnik plaćali penale da su prihvačeni autobusi poljske tvrtke Solaris.

Podsjetimo, gradska tvrtka je odlučila vratiti 11 Solaris autobusa za gradski prijevoz proizvođaču s obzirom na to kako nisu zadovoljili tehničke uvjete koji su bili propisani nabavom. Tako su autobusi vraćeni u Poljsku jer tehnička služba Libertasa nije odobrila njihovo preuzimanje. Radi se o autobusima koji su nabavljeni putem EU fondova. 

- U tehničkoj specifikaicji je bilo da Libertas traži sekundarne retardere, prilikom isporuke tvrtka je dužna bila takve dostaviti, da smo to prihvatili izložili bi se penalizaciji od 25 posto. U Zagrebu baš traje sastanak na tu temu. - rekao je Franković,

- Nećemo tako raditi. Radit ćemo ispravno. Općenito je tu bilo niz žalbi. Mi smo prvo odabrali autobuse MAN-a, pa se Solaris žalio, pa se MAN žalio.. SOlaris je renomirana tvrtka i ne znam kako je do toga došlo. Meni bi bilo žao da izgubimo ove autobuse koji su besplatni. - kazao je Franković.

Popularni Članci