DOBRI DANI ZA JUG HRVATSKE Dubrovnik je živnuo uz mnoštvo turista, iz Grada upozoravaju na epidemiološke mjere (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Čini se kako se turizam na jugu Hrvatske polako budi te se ostvaraju sve bolji rezultati po pitanju dolazaka gostiju u Dubrovnik.

Turistička zajednica Grada Dubrovnika izvijestila je kako je 1. kolovoza u Dubrovniku boravilo 9 214 turista, što je 35 posto od turističkog prometa u odnosu na isti datum prošle godine. Početkom ovog mjeseca može se zamijetiti znatno više ljudi u povijesnoj jezgri što posebno veseli, a danas je bilo njih šest tisuća. Grad je živnuo, a broj letova je sve veći što je zasigurno posljedica promotivnih aktivnosti koje su provedene prema stranim tržištima. 

Tako su o Dubrovniku izvještavali francuski, njemački, američki i brojih drugi mediji kao sigurnoj destinaciji koja se dobro nosi s pandemijom koronavirusa. Naime, u poređenju s ostalim regijama Hrvatske, jug ima znatno manje zaraženih, a u Dubrovniku već danima nema niti jedan novooboljelog. Grad Dubrovnik je postavio veliku stratu na ulazu u povijesni jezgru na kojoj se upozoravaju turisti da paze na fizičku distancu, nose maske u zatvorenim prostorijama i često peru ruke.

Kako je ovih dana izgledao Stradun pogledajte u fotogaleriji.

Popularni Članci