Dubrovkinja prepričala gadljivu situaciju iz autobusa: Je li moguće da djeca u osnovnoj školi tako razgovaraju?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Nasilje među vršnjacima je pojam s kojim se često susrećemo i koji nam se na prvi pogled čini vrlo jednostavnim, sveprisutnim i ponekad uobičajenim jer se često opravdava s izgovorom kako je za dječju dom nešto grublja komunikacija normalno ponašanje.

Promatrajući učenike u školi, na ulici, ali i na društvenim mrežama granice postaju mnogo nejasnije. Vršnjačko nasilje poprima mnoge oblike, a priče djece i mladih koji su ga doživjeli su vrlo različite. Jedna Dubrovkinja u Facebook grupi je opisala neugodan razgovor koji je jučer čula vozeći se u javnom prijevozu. Ovaj primjer odvratne komunikacije među mladima zasigurno ukazuje da među pojedincima postoje stvari na koje treba neprestano ukazivati kroz odgoj u obitelji i školi. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"Drage mame, moram napisati ovu situaciju.. Večeras u autobusu 1A u 16:50 koji je išao iz Mokošice za grad skupina mladića koja je išla nekome na rođendan (čula u njihovom razgovoru, možda koja mama skonta da je njen sin bio među njima, ne prozivam, samo upozoravam) je toliko bezobrazno razgovarala da sam se u par navrata okretala i gledala je li moguće da djeca u osnovnoj školi tako razgovaraju. Ismijavanje curice koja je posvojena, neću imenovati, ali sam se zapitala je li ta curica trpi vršnjačko nasilje od tih momaka? Svašta su govorili, da ne pišem toliko pogrdne riječi, od psovki Boga, do toga da kradu mami novce kad spava. Ni sad ne mogu sebi doći, evo stvarno. Da ponovim ne prozivam nikoga (ako netko skonta da je njihovo dijete među njima), nego sam u šoku, zar je moguće da su djeca u osnovnoj školi već takva? Što očekivati iza? Je li trebamo pustiti ismijavanje druge djece?  Roditelji dragi, razgovarajte i samo razgovarajte. Najteži zadatak na svijetu je biti roditelj. Ja sam van sebe", napisala je ona.

Popularni Članci