BROJNE RADIONICE I PREDAVANJA Pogledajte kako je izgledao prvi dan proslave Međunarodnog dana mladih (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prvi dan dvodnevne proslave povodom Međunarodnog dana mladih u Centru za mlade Dubrovnik, počeo je jučer radionicom izrade elektro makete koju je, u sklopu "STEM ljeta u Centru za mlade", vodio Teo Dilberović iz informatičkog kluba Futura.

Polaznici su kroz teorijski dio mogli naučiti kako se električna struja proizvodi i kako dolazi do kućanstava, a u praktičnom dijelu vježbali su na maketama razvodnih kutija. Kućna svakodnevica predstavljena na zanimljiv i koristan način opravdano je izazvala veliki interes svih uzrasta.

Zatim je uslijedilo razgledavanje Muzeja crvene povijesti gdje su zainteresirani posjetitelji zahvaljujući stručnom vodstvu jednog od osnivača, Kreša Glavinića, mogli doživjeti jednu modernu kulturnu instituciju u svojoj blizini, koja priča o njima, obzirom na mlade godine, dalekoj prošlosti! Mladi su tom prilikom upoznati i s bogatim i raznovrsnim programom koji "Dvorište TUP" organizira.

Program je završio projekcijom filma "Pusti Dobre, pusti" u Centru za mlade Dubrovnik. Riječ je o hvaljenom domaćem dokumentarnom filmu koji na komičan način progovara o velikim i važnim ekološkim problemima o kojima se diskutiralo nakon projekcije, na radionici Ivane Bratoš iz Udruge Bonsai.

Pružiti praktična znanja, nove kulturne perspektive i osvijetliti važnost promišljanja i djelovanja (usput se zabavljajući), uspješno su odrađene misije prvog dana proslave Međunarodnog dana mladih.

Popularni Članci