BRAVO KRISTO! Dubrovčanin otvorio pitanje za pola milijuna kuna!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prvo prosinačko izdanje "Milijunaša" bilo je prilično uzbudljivo, a za to se pobrinuo 40-godišnji Kristo Kristić kojega smo upoznali prošloga četvrtka. Dubrovčanin je fantastičnom kombinacijom znanja, korištenja dvaju preostalih džokera, ali i riskiranja otvorio pitanje za 500.000 kuna!

Je li konju, psu, svinji ili mački najviše sličio izumrli antrakoterij, "zvijer od ugljena"? Kristo nije znao odgovoriti niti je imao namjeru riskirati. Prije negoli je kviz napustio s osvojenih 250.000 kuna rekao je kako bi se odlučio za psa.

Ni znalci Bruno Robert Kirinić, Josip Buklijaš i Ivan Jurić, koji su u prošlosezonskom povratničkom game-showu osvojili po 125 tisuća kuna, nisu znali kako je zapravo riječ o svinji.

Na putu prema vrhu

Na početku emisije Kristo je odgovarao za prelazak drugoga praga znajući da radnja Šenoina Zlatarova zlata počinje godinu dana nakon Seljačke bune, dok se radnja preostalih ponuđenih djela Prijan Lovro, Branka te Prosjak Luka događala u 19. stoljeću.

Na pitanju za dvostruko viši iznos, nakon dvojbe o upotrebi džokera "pola-pola" ili onoga "zovi", odlučio je upitati, nadao se znalca, s "druge strane žice" je li ugledni francuski književnik Émile Zola, uz mnoge vojne dužnosnike, u pismu Optužujem optužio dva balističara, tri grafologa, četiri daktilografa ili pak pet toksikologa.

- Da budem iskren, nemam pojma, rekao je džoker, ali natjecatelj nije bio voljan iskoristiti i posljednjega "asa u rukavu". Naime, činilo mu se kako je bila riječ o špijunaži za koju je bio optužen Alfred Dreyfus te je nakon kraćeg razmišljanja kao konačan te ujedno i točan odgovor rekao tri grafologa.

Zapevši na sljedećem, zemljopisnom pitanju za 125.000 kuna posegnuo je i za posljednjom pomoći. Tražilo se ime rijeke u koju utječe Mrežnica, a iskorištenim džokerom "pola-pola" izbor se suzio na rijeku Koranu i Dobru (otpale su Kupa i Sava). Rekavši kako Mrežnica utječe u Koranu, Kristo je riskirao i – pogodio!

Na pitanju za četvrt milijuna kuna znao je kako Lihtenštajn (a ne Andora, Luksemburg ili Malta) ima himnu čija je melodija istovjetna onoj Ujedinjena Kraljevstva. Potom je uslijedilo spomenuto pitanje za 500.000 kuna.

Popularni Članci