BRATIMILI SE DUBROVNIK I SORRENTO Franković: To je logičan slijed dugogodišnje suradnje (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Protokol o suradnji između Grada Dubrovnika i Grada Sorrenta svečano je potpisan danas čime je službeno potvrđen status gradova prijatelja. 

Gradonačelnik Mato Franković tom je prilikom rekao kako je suradnja među gradovima započela prije gotovo 18 godina.

"Kulturna suradnja je prvenstveno započela kada su Dubrovački simfonijski orkestar i njegovi umjetnici nastupali u Sorrentu. Na taj način se razvila suradnja i dugogodišnje prijateljstvo koje traje. Uvidjevši velike potencijale i po pitanju turističkih aktivnosti i po pitanju izvrsnosti pružanja usluge u turizmu, ali i po pitanju razmjene iskustava i umejtnika odlučili smo se zbratimiti se, bio je to logičan slijed na dosadašnju suradnju", kazao je Franković. 

što povezuje dubrovnik i sorento 

Gradonačelnik Sorrenta Massimo Coppola rekao je kako Dubrovnik i Sorrento povezuju neke geografske odrednice, kao i kulturno zajedništvo. 

"Nadamo se da ćemo u budućnosti produbiti našu suradnju u turizmu, zbog toga ćemo održati Dane Dubrovnika u Sorrentu. Iako je naša suradnja počela prvenstveno u sektoru muzike, sigurno je da naš festival neće biti isključivo glazbeni. Nastojat ćemo organizirati događanja iz različitih sektora, poput gastronomije i turističkih događanja. Želimo da mlađe generacije shvate važnost ovakvih odnosa i da im pomognemo učiti jedni od drugih, a osim toga želimo i  suradnju u školstvu i obrazovanju", rekao je gradonačelnik Sorrenta. 

Odluku o uspostavi suradnje dvaju gradova koji ovom Poveljom službeno postaju gradovi prijatelji donijeli su Gradsko vijeće Grada Dubrovnika i Gradsko vijeće Grada Sorrenta. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica u ovoj je prigodi istaknuo kako su najzaslužniji za intenziviranje suradnje dva grada Dubrovački simfonijski orkestar i Sorrento Dubrovnik Festival u te dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović i dirigent maestro Paolo Scibilia.

Solidarnost, zajedništvo i mir istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Grada Sorrenta Luigi Di Prisco kao ono što također povezuje dvije zajednice i na čemu će se graditi odnos u budućnosti te na temelju potpisanog Sporazuma dodatno poboljšati ekonomsku i svaku drugu suradnju naša dva grada.

U delegaciji Grada Sorrenta bila je i Silvana Gargiulo za međunarodne odnose Grada Sorrenta, dok su svečanosti potpisivanja Povelje sudjelovali i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Katarina Doršner, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž te počasni konzul Italije u Dubrovniku Frano Bongi i pijanistica Ivana Marija Vidović.

Popularni Članci