Bavarski kralj diskoteka želi graditi zgradu u Lapadu, stanari 'Mercedesa' ostaju bez parkinga

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Stanovnici četvrte zgrade 'Mercedesa' na skretanju s lapadskih semafora prema Uvali Lapad mogli bi ostati bez parkinga, a na malom i skučenom prostoru planirana je nova zgrada. Inače, zgrade 'Mercedesa' su među najvećim stambenim objektima u Dubrovniku uopće, a svaka od njih broji 30-ak stanova. U tom kontekstu, 30-ak obitelji koje žive u četvrtoj zgradi 'Mercedesa' na adresi Josipa Pupačića mogle bi ostati bez parkinga ispred zgrade.

Ipak, to što bi stanovnici mogli ostati bez mjesta za parkiranje jedna je priča. Druga se odnosi na to kako se ne radi tu službeno o parkingu zgrade nego o privatnoj čestici zemlje od 667 kvadratnih metara na kojoj se, po svemu sudeći, planira gradnja nove zgrade.

PLAN JE OSAM STANOVA I PET APARTMANA

Nova zgrada koja bi se našla na kod četvrte zgrade 'Mercedesa' na 600-tinjak kvadratnih metara navodno bi trebala imati četiri kata, prema riječima stanovnika tog područja. Iz Grada Dubrovnika su za Dubrovački dnevnik potvrdili kako je nadležni Upravni odjel za predmetnu česticu nedavno zaprimio zahtjev za gradnju zgrade.

„Nadležnom Upravnom odjelu je dana 24. studenog 2020. godine podnesen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju na navedenoj čestici. Uz zahtjev je priložena projektna dokumentacija koja pretpostavlja gradnju stambeno-poslovne građevine s osam stanova i pet apartmana,“ odgovorili su iz Grada, dodavši kako glede upita prema Upravnom odjelu za urbanizam postoji samo zahtjev za izdavanjem lokacijskih informacija od strane tvrtke IMB nekretnine. Zahtjev je predan, a o njemu će se svakako tek odlučivati.

DIREKTOR ŠEF BAVARSKOG HDZ-A I VLASNIK DISKOTEKA

Kao vlasnik predmetnog zemljišta upisana je tvrtka Anna Navis d.o.o. sa sjedištem u Slavonskom brodu, i to od studenog prošle godine. Kao članovi uprave i direktori tvrtke navode se Ivan Šokić i Tomislav Bošnjak, a osnivač tvrtke Anna Navis d.o.o. je njihova tvrtka Maros Nekretnine kao i Anna-Maria Šokić.

Inače, Ivan Šokić se u medijima spominjao kao šef bavarskog HDZ-a koji voli pjevati narodnjake, ali i kao vlasnik više restorana, kafića i diskoteka. Ivan Šokić se 2013. godine spominjao kao vlasnik najveće diskoteke u Bavarskoj u kojoj često ugošćuje turbo folk zvijezde. 

Ipak, ono što je još zanimljivije jesu informacije koje samo područje sadašnjeg parkinga na kojem bi trebala niknuti nova zgrada povezuju s Vilom Salvator koja je poslužila kao jamstvo za kredit Vrhbosanske nadbiskupije u Sarejevu kod HBOR-a oko kojeg se prethodnih godina digla prašina u javnosti. 

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju 'Dubrovački dnevnik Petkom'. 

Popularni Članci