TO ĆE BITI SPEKTAKL Delija u studenom protiv Stojnića, evo što je Dubrovčanin poručio

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL
Sjajna vijest stigla je u srijedu za sve borilačke fanove iz regije. Poljski KSW otkrio je da će spektakl koji nas 9. studenog čeka u zagrebačkoj Areni uveličati i teškaški okršaj između Ante Delije (16-3) i Denisa Stojnića (13-3-0-1).

Nedugo nakon što je informacija postala službena, borac iz Cro Cop tima poslao je poruku svojim navijačima, ali i svima onima koji planiraju u studenom ispratiti veliki borilački događaj u glavnom gradu Hrvatske, piše Fightsite.hr.

"Dragi prijatelji, ovim putem najavljujem borbu koju su balkanski fanovi htjeli gledati. Veliki respekt za iskusnog protivnika Denisa Stojnića i za njegovu karijeru, ali do trenutka dok se ne zatvore vrata od kaveza. Siguran sam da će borba biti atraktivna publici i ovim putem, pozivam Vas da nas dođete podržati 09.11., u Arenu Zagreb. Ovaj događaj KSW-a mnogo znači za budućnost balkanskog MMA-a. 'You just can't beat the person who never gives up'", objavio je Delija na Instagramu.

29-godišnji Dubrovčanin će protiv 10 godina starijeg protivnika loviti svoju 17. profesionalnu pobjedu. Ante je trenutno na nizu od dva uspješna nastupa, a posljednji put u akciji gledali smo ga na PFL-ovom turniru u lipnju ove godine. Tada je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Carla Seumanutafa. No, hrvatski borac iz tog je meča izvukao i tešku ozljedu šake zbog koje je bilo jasno da neće nastupiti u drugom krugu što je u konačnici rezultiralo njegovim ispadanjem iz daljnjeg natjecanja.

S druge strane, Stojnić će u okršaju s 'Hodajućom nevoljom' tražiti 14. pobjedu, ujedno i prvu nakon tri i pol godine, koliko je prošlo od njegovog posljednjeg nastupa i borbe s Christianom M'Pumbuom. Dva od njegova tri izgubljena dvoboja stižu iz UFC-a gdje smo ga gledali 2009. godine. Bolji od njega prekidima su bili budući prvak Cain Velasquez i Stefan Struve.

Popularni Članci