DRAME U OREBIĆU Nogometaši vrijeđali suca, pocijepali mu žuti karton, on prekinuo utakmicu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: FB
Tijekom vikenda se u Prvoj županijskoj ligi Dubrovačko-neretvanske županije na utakmici između Žrnova iz Korčule i Orebića dogodio veliki incident.

Gostujući igrači Orebića su fizički i verbalno napali suca utakmice Ivana Grgurinovića iz Ploča nakon čega je bio primoran prekinuti susret već u 17. minuti.

Orebić je poveo na samom startu susreta golom Ante Kordića, dok je u 17. minuti protiv gostiju dosuđen kazneni udarac. Tu je krenulo naguravanje, vrijeđanje i gaženje po stopalima glavnog suca zbog čega je on dodijelio dva žuta kartona, piše Index.

Kako se vrijeđanje nastavilo, crveni karton je dobio igrač gostiju Toma Ujević, a delegat Dalibor Pecotić je u službenom izvještaju napisao:

"Kako se poslije toga nastavilo s vrijeđanjem, naguravanjem i gaženjem, nakon čega je istrgnut iz ruku glavnog suca i pocijepan žuti karton, glavni sudac je dosudio kraj utakmice, to jest prekid", napisao je delegat, dok je sudac utakmice u službenoj izjavi opisao događaj.

"Nakon što sam dosudio kazneni udarac igrači Orebića su me opkolili, te me počeli gurati, prijetiti, te su me uzastopno gazili kopačkama po nogama, nakon čega sam ih zamolio da se odmaknu i dao sam žuti karton Anti Kordiću i Tomi Ujeviću. Nakon toga Toma Ujević je dobacio: 'Smeće jedno. Jebem ti majku Isusovu.' Dao sam mu izravni crveni karton, nakon čega su me počeli čupati za dres, gaziti po stopalima i udarati u donji dio trbušnog zida", kazao je Grgurinović.

Putem svoje Facebook stranice ubrzo su se oglasili iz Orebića.

"Poštenoga čovika ne treba pratiti policija", napisali su iz NK Orebića uz video sudaca koji s utakmice odlaze u pratnji policije.

Jutros su na svojoj službenoj stranici reagirali iz Orebića:

"Jučer smo u sklopu 4.kola gostovali kod NK Žrnovo. Nažalost,proveli smo više minuta na trajektu nego na travnjaku. U prvih 10.sekudni susreta Ante Kordić ,nakon lijepog prodora po lijevoj strani dovodi nas u vodstvo od 1:0. Nakon samo 15-ak minuta igre, domaći igrač pada u našem šesnaestercu, glavni sudac utakmice Ivan Grgurinović iz Ploča ,bez dileme pokazuje na bijelu točku. I tu je početak i kraj priče. Naši igrači se sa tim ne slažu, dolazi do opće gužve u kojoj su neki naši igrači prvo požutjeli pa onda pocrvenili. I da je na tome ostalo ne bi bilo nikakvih problema. Ni prvi ni zadnji put da imamo igrača manje ili da je penal protiv nas. Međutim, glavni sudac svira KRAJ UTAKMICE TJ. PREKID. I tu nastaje sveopće nezadovoljstvo svih naših i njihovih igrača. Sudac u izvještaju navodi da ga je se udaralo međutim na snimkama će se vidjeti da nitko suca nije udario niti pokušao ozlijediti. Dapače, 250 gledatelja se složilo sa tim da ga stvarno nitko nije udario. Što se sucu dogodilo da se osjećao 'tako nesigurno da ne može više suditi utakmicu' samo on zna. Ova situacija je jako razočaravajuča, samim tim što je utakmica trajala samo 15-ak minuta, skupilo se puno gledatelja, svi su htjeli nastaviti susret (uključujuči i pokrajne suce) , međutim glavni akter ovoga cirkusa je odsvirao je kraj i to je bilo to. Domaćinu se zahvaljujemo na odličnom i prijateljskom dočeku i ispraćaju.

Da stvar bude još smješnija, sudac je zatražio i policijsku zaštitu od Žrnova pa kroz cijeli Pelješac. Pa sad nam vi recite kojega to poštenoga čovjeka treba pratiti policija?

Problem u nogometu u zadnje vrijeme postaju igrači i klubovi koji su uvijek krivi za sve,a nitko se ne pita kakvi su to suci i kako dijele pravdu.

Naravno, svatko može pogriješiti, čak i VAR soba pogriješi a imaju sve ispred nosa, ali odsvirati prekid utakmice je stvarno neobjašnjivo. Ovim putem pozivamo i savez da se malo više pozabavi sa ovakvim stvarima kako bi izbjegli ovakve situacije u budućnosti", poručili su.

Popularni Članci