PRIČA O MUDROJ SOVI Pripovijedanje priče za djecu uz edukativno predavanje u utorak u Lazaretima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovačka baština
Dubrovačka baština poziva djecu uzrasta od 4 do 10 godina i njihove roditelje da se u utorak, 14. svibnja u 18 sati pridruže na pripovijedanju „Priče o Mudroj Sovi“ koje će u 3. lađi Lazareta održati autorica istoimene slikovnice, Maja Punoš Rebić. 

Slikovnica ,,Priča o Mudroj sovi'' prva je hrvatska priča za djecu koja govori o važnosti knjižnica, čitanja, obrazovanja  te o borbi s epidemijom ekranizma, prekomjernom uporabom informacijskih i komunikacijskih tehnologija u životu djece i odraslih. 

Odmaknuti od knjižnica, knjiga, čitanja i kvalitetnog obrazovanja, ljudi današnjice zarobljeni su primamljivim i hipnotičkim tehnologijama koje im sve više kradu njihovo vrijedno vrijeme za sebe i druge. Opasnost je to veća što ovisnici o ekranima postaju i najmanja djeca, a posljedice te ovisnosti su jasno vidljive u raznim poremećajima ponašanja, čitanja i govora u predškolskoj i školskoj dobi. 

Nakon pripovijedanja za djecu će biti priređena likovno-glazbena radionica, a za roditelje će se održati edukativno predavanje i razgovor na temu ekranizma i načinima njegovog sprječavanja. 

Autorica Maja Punoš Rebić dipl. je politologinja i knjižničarka Gimnazije dr. Mate Ujević i OŠ Josip Vergilij Perić u Imotskom. Predsjednica je kulturne udruge Pismo moja Imotski koja se bavi zaštitom i promicanjem klapskog pjevanja kao nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske. U suradnji s mnogim dječjim vrtićima i školama promovira važnost čitanja i pripovijedanja kao nezamjenjivih alata u razvijanju pozitivnih oblika ponašanja i komunikacijskih vještina. Autorica je nekoliko priča za djecu i odrasle te aktivna sudionica mnogih radionica i konferencija koje naglašavaju važnost žive riječi u radu s djecom i mladima.

"Broj sudionika radionice je ograničen, stoga vas molimo da vaše sudjelovanje prijavite na email adresu: ivana@dubrovackabastina.com Prijave se primaju i tijekom vikenda. Veselimo se vašem dolasku!", poručili su organizatori. 

Popularni Članci