ZLATNA PENKALA Dodijeljene nagrade novinarima, travel blogerima i influencerima za objave o Hrvatskoj (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Hrvatska turistička zajednica, uz suorganizatore i domaćine TZ Dubrovačko-neretvanske županije i TZ grada Dubrovnika, organizirala je svečanu dodjelu nagrada priznatim i poznatim inozemnim urednicima, novinarima, travel blogerima i influencerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u prošloj godini.

„Ovo je jubilarna 20. Zlatna penkala i nama je zadovoljstvo biti ponovo u Dubrovniku nakon 2009. godine kada smo imali ovdje Zlatnu penkalu. Ove smo godine doveli 33 novinara iz 14 zemalja i 14 VIP novinara koji su u proteklih 20 godina puno pisali i pronosili vijesti o Hrvatskoj i hrvatskom turizmu. Ovo je značajna manifestacija koja puno znači svima koji se bave turističkim novinarstvom, to je prilika da se na licu mjesta strani novinari uvjere u raznolikost turističke ponude i da se pokažemo kao odlični domaćini“, rekao je predsjednik HTZ-a, Kristijan Staničić.

Novinarima su uručena posebna priznanja, kao i Grand prix nagrade za najbolje medijske objave. Grand prix odlazi u Veliku Britaniju, Mađarsku, Finsku, Nizozemsku, Njemačku i Italiju

Nagrade su dodijene u šest kategorija, odnosno za najbolju reportažu tiskanog medija, za najbolju reportažu online medija, za najbolju radijsku reportažu, za najbolju televizijsku reportažu, za najbolji travel blog te za najbolju objavu na društvenim mrežama.

Uz direktora Staničića i kolege iz predstavništava HTZ-a, svečanosti dodjele nagrada prisustvovali su i Monika Udovičić iz Ministarstva turizma i sporta, Jelka Tepšić, zamjenica dubrovačkog gradonačelnika, Ivo Klaić ispred Dubrovačko-neretvanske županije, Miroslav Drašković, direktor TZ grada Dubrovnika, Julijo Srgota, direktor TZ Dubrovačko-neretvanske županije, kao i brojni uzvanici iz turističkog sektora.


„Čestitam i zahvaljujem svim predstavnicima medija koji stvaraju najbolje objave o Hrvatskoj, pri čemu imaju veliku ulogu u promociji hrvatskog turizma. Unatoč odličnim impresijama i pozitivnom izvještavanju, činjenica je da se naša zemlja svakodnevno suočava i s mnogim izazovima, kao što su održivost i tzv. prekomjerni turizam. Upravo je zbog toga nužno da svi skupa razvijamo koncepte koji će biti fokusirani na visoku kvalitetu iskustva turista, ali jednako tako, i na dobrobit stanovnika koji žive u popularnim turističkim destinacijama kao što je Dubrovnik“, rekla je Jelka Tepšić.

Popularni Članci