Dajana Brzica je nova voditeljica odnosa s javnošću i marketinga Igara: 'Doktorirala sam bacanje u vatru i tako najbolje funkcioniram!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: privatni album
Dajana Brzica, nekadašnja novinarka i magistra odnosa s javnostima, nova je voditeljica Ureda za odnose s javnošću i marketing Dubrovačkih ljetnih igara. 

"Velik mi je izazov, posebno zato što se radi o jednom od najstarijih europskih festivala koji baš ove godine slavi svoj veliki jubilej, odnosno svoje 75. izdanje. Upravo to je i motiv zbog kojeg sam prihvatila ovu funkciju. Očekujem da ću uspješno odgovoriti na sve izazove koji pred mene budu stavljeni jer mi je izuzetno važno da Igre predstavim u najboljem svjetlu. Kao dijete Grada i veliki ljubitelj kulture, prvenstveno naših književnih velikana čija su kultna djela tijekom ovih desetljeća uprizorena upravo na Dubrovačkim ljetnim igrama, očekujem da ću tu ljubav i interes za očuvanje kulturne baštine prenijeti i našim ciljanim skupinama", kazala je Brzica o novom radnom mjestu. 

Kako kaže, tremu nema jer je ipak komunikolog po struci, a i zanat je već 'pekla' u dubrovačkim medijima. Njeni počeci se vežu za rane studentske dane, od 2004. i 2005. godine, u tadašnjem mjesečniku Du revija, potom u prvom postavu Dubrovačke televizije. Uslijedilo je nekoliko godina provedenih na radnom mjestu novinara u Dubrovačkom vjesniku, potom je bila zamjenica glavnog urednika na Portalu Oko, a posljednjih šest godina kao glavna urednica u redakciji Libertas televizije, Libero portala i Glasa Grada. 

"Rekla bih da je dugogodišnji novinarski staž upravo od presudne važnosti u obavljanju ovoga posla, pogotovo što moj novinarski staž obuhvaća apsolutno sve, korak po korak - od place i anketa do funkcije glavnog urednika", kazala je Brzica. 

"'Bacanje u vatru sam s godinama i doktorirala, tako da bih prije rekla da u tim okolnostima najbolje funkcioniram! Novinarski posao je takav da se, u akcijskom žanru rečeno, sve događa 'sekund prije katastrofe', gotovo da i nema situacije na koju se možete unaprijed pripremiti, pa i ako vam se čini da ide sve po planu, u sekundi se sve može preokrenuti. Na takav tempo sam naučena, ali naučila sam i pravovremeno reagirati tako da zaista mogu reći da se veselim ljetu i novim izazovima!", poručila je Brzica. 

Popularni Članci