AHMET ČUSTOVIĆ TRULI 'Catherine Zeta Jones se smijala kad sam Michael Douglasa zafrkavao zbog bijelih čarapa'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: V.S.
Ahmet Čustović poznat i pod nadimkom Truli je prepoznatljiv kao ugostitelj, ali i vrstan malonogometaš po dubrovačkim terenima.

Truli je prepoznatljiv kao ugostitelj, ali i vrstan malonogometaš po dubrovačkim terenima. S njim smo malo popričali o ugostiteljstvu, malo o nogometu, nešto i o slavnima.

O slavnima zbog njegova poznanstva s Michael Douglasom. Puno Dubrovčana se fotografiralo s poznatima, upoznalo ih, ušlo u neku priču... Ali, Čustovićevo upoznavanje Michael Douglasa kao da je posebno, ima ono i legendaran status. Bilo je to prije čak 15 godina, a još se o tome govori, ljudi recimo na spomen Truloga tako odmah spominju Douglasa...

DOUGLAS MI JE DAO VIZITKU

Upoznao ga je kad je radio u Poklisara.

V.S.

- Došao je neprimjetno u Grad, išao preko Straduna, ali su ga paparazzi snimili. Prošao je Sponzu, naletio prema meni, a ja sam ga skužio i prišao mu, rekao mu da uđe unutra da ga spasim od fotografa. Odveo sam ga u zimski dio restorana i odmah je rekao da ne voli paparazze. Sjedao sam s njim tri sata, pitam ga gdje su mu bodyguardi, a on kaže da ih nema, da on te usluge ne koristi. Onda, vidim nosi Reebokice i bijele čarape. Pitam ga: "Gospar Michael, jeste li vi to došli iz susjedne BiH? Iz Međugorja!". A on je pukao od smijeha, kaže mi da je njemu to sve isto, da ne zna niti gdje je... A ja sam mu odgovorio da je u najljepšem gradu na svijetu - govori Ahmet Čustović.

Uskoro je došlo vrijeme da Douglas napusti Poklisar.

- Jahta mu je bila između Lokruma i Belvedera, morao je ići, ali dao mi je vizitku i rekao da ga zovem kad god hoću. Provirio sam vanka, vidim gomilu reportera, od Nove do RTL-a. Uzeo sam dva kišobrana, prekrio ga s njima i tako smo prošli. Došlo je onda po njega pet, šest gumenjaka, a na njima ogromni tipovi. Kažem mu ja kako je rekao da nema zaštitare, a on će meni da je to samo posada... - prisjeća se Čustović.

Pitamo ga kakva je Douglasova supruga Catherine Zeta Jones.

- Čista ljepota. Nije puno pričala, recimo nasmijala se kad sam ga pitao je li došao iz Međugorja. Pao joj je šešir s glave od smijeha. Ali tajnovita je... No, to je žena. Prelijepa je - kaže.

- On je svakako krasan čovjek. Upoznao sam i druge. I Johna Malkovicha, Tom Cruise je bio tu, Emir Katara... Svi su bili dragi i normalni. A ima i prepotentnih, sad ih neću spominjati - govori.

DANAS SVATKO RADI KAO KONOBAR

Čustović je već neko vrijeme u mirovini. Pitamo ga i o ugostiteljstvu nekoć.

V.S.

- Onda je to bilo ugostiteljstvo. Sad je to tvornica. Štancaj i zaradi što više para. Nekoć se i u rukavicama radilo, a sad svatko radi kao konobar. Samo je zarada na pameti, nebitno je kakvo je jelo, kakva je usluga. Pa ja sam prošao školu hotela Libertas, Lera, Jadrana, Orsule... To su bile najjače škole u Europi - dodaje.

Općenito govori kako je život prije bio drugačiji.

- Ma bilo je to izvanredno. Mi smo imali toliko diskoteka, od Bakusa do Exodusa, Arsenala... Mi smo imali jako puno taraca u Dubrovniku. To je bilo sjajno. Danas ne izlazim, naravno. Ali vidim po sinu, to je od kafića do kafića. Nema diskoteka osim Revelina, nema žive muzike. A mi smo bili na plesu do 4, 5 ujutro i onda doma pa na posao. Ne bismo oka sklopili - kazao je.

IGRAO MALI NOGOMET DO PEDESETIH GODINA

Kad govorimo o prošlosti, neizostavna je tema malog nogometa, gdje je Truli isto jako prepoznatljiv.

V.S.

- Kao mladići smo išli na veliki nogomet. Ali ženske, zabave... Bilo je talenata, neki su postali i veliki igrači... Bonić, Kurtela, Spahić, Kacić. Meni se nije treniralo. Tako sam se okrenuo malom nogometu, bili smo mi klapa, igrali smo po cijele dane. I bili smo jako dobri. Neću za sebe i ne mogu reći da sam bio najbolji. To nam je bio život. Našli bi se kod gruške škole ujutro i igrali sve do navečer. Igrao sam sve do 52, 53 godine - rekao je Ahmet Čustović, dodavši kako se "mali nogomet u Gružu izgubio zadnjih dvadesetak godina iako ima tu dobrih, vrsnih igrača."

Odgovorio nam je na pitanje kako u mirovini provodi vrijeme.

- Ovako sam s prijateljima iz djetinjstva ujutro, sjedimo u kafiću uru dvije, popijemo piće, ispričamo se. A onda kupanje do 18:30, 19 sati. Sve to ima svog smisla i bude baš lijepo - zaključio je za Dubrovački dnevnik Ahmet Čustović.

Popularni Članci