OD 19 SATI Jug AO i Jadran igraju prvu utakmicu finala PH, evo gdje se može pratiti susret

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dino Stanin/PIXSELL
Počinje finalna serija vaterpolskog Prvenstva Hrvatske između Jug Adriatic osiguranja i splitskog Jadrana. 

Do titule prvaka Lijepe Naše će momčad koja prije dođe do tri pobjede. Prva utakmica na rasporedu je danas u 19 sati na bazenu Poljud. 

"Očekujem spektakularnu seriju, a uglavnom je to uvijek tako u finalu Prvenstva Hrvatske. Mi smo imali razdoblje od dva tjedna bez utakmice, pokušali smo se dobro pripremiti, fizički i taktički za cijelu seriju. Prvenstveno zato jer i očekujem vrlo dugačku seriju od 4-5 utakmica. Suparnika poznajemo jako dobro i bez obzira na možda neku uvjetno rečeno njihovu krizu u zadnje vrijeme, siguran sam da će predstojeće finale izvući ono najbolje. Mi imamo nekih manjih problema s prehladama, ali nadam se da ćemo biti kompletni. Veselim se početku finalne serije" - rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak

"U dobrom raspoloženju i brojčanom stanju čekamo početak finala. S iznimkom Luke Bukića koji će u ponedjeljak na kontrolu kod liječnika, svi ostali igrači su nam na raspolaganju. Od Josipa Vrlića koji nije igrao protiv Pro Recca zbog manje ozljede, ali koju je izliječio, pa do Marcusa Berehulaka koji se vratio iz Australije. Svi ostali su od ranije zdravi i spremni. Što se forme tiče, osvježili smo se zadnjih 5-6 dana bez utakmice. Istina je da smo mi ove sezone primali puno golova. Puno i dajemo, ali puno primamo. Takva smo valjda momčad, iako mi to nije drago. Sada smo maksimalno fokusirani na ovu finalnu seriju i da ćemo pristupiti prvoj utakmici kao da je zadnja" - riječi su trenera Jadrana Jure Marelje

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli VK Jug Adriatic osiguranje (@vkjug)

Prijenos ove, kao i svih utakmica finala, je na programu HTV 2. Druga utakmica na rasporedu je u Gružu, ali tek 24. svibnja, nakon što se odigra završnica Eurokupa. 

Jug i Jadran ove su sezone igrali četiri puta. Dvije pobjede upisao je Jug, dvije Jadran. Od ta četiri susreta, dva su bila finale. Jug je osvojio Kup, a Jadranaši Superkup. Dubrovčani love 18. naslov prvaka Hrvatske, a Jadran drugi. Svoj prvi naslov Splićani su osvojili prošle sezone. 

Popularni Članci