FINALE PH Jadran došao do uvjerljive pobjede protiv Juga u prvoj utakmici finalne serije (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Vaterpolisti splitskog Jadrana poveli su 1:0 u finalnoj seriji 33. Prvenstva Hrvatske protiv Juga. 

U prvoj utakmici finalne serije, koja se igra na tri pobjede, Splićani su na poljudskom bazenu upisali uvjerljivu pobjedu 14:10 (2:3, 5:1, 4:2, 3:4). 

Jug se držao dobro u prvoj četvrtini, nakon koje imaju pogodak prednosti (2:3). U drugoj četvrtini Jadran ulazi u seriju 4:0, dva pogotka Loren Fatović, čime do poluvremena prelaze u vodstvo. Bilo je 7:4 na poluvremenu, a u trećoj četvrtini i velikih +5 (10:5). Dubrovčani su smanjili zaostatak u zadnjem periodu na tri minusa (11:8), ali danas nije bilo realno za očekivati kako će, barem u ovom susretu, doći do pobjede protiv Jadrana. Završilo je 14:10. Zasluženo slavlje domaćih, koji love drugi naslov prvaka Lijepe Naše, a Jug 18. 

VK Jadran Split: Ivan Marcelić (V), Marino Čagalj, (C) Jerko Marinić Kragić (3), Matias Biljaka, Zvinimir Butić (1), Duje Pejković (1), Toni Radan, Konstantin Kharkov (2), Đuro Radović (2), Josip Vrlić (1), Loren Fatović (3), Antonio Dužević, Mate Anić (V), Marcus Julian Berehulak

VK Jug AO: (C) Toni Popadić (V), Mauro Prkoča, Bogdan Djerkovic, Franko Lazić (1), Maro Joković (1), Toni Mozara (1), Hannes Daube (4), Sergi Cabanas, Filip Kržić, Rino Burić (2), Goran Grgurević, Marko Žuvela (1), Fran Čubranić (V), Ivuša Burđelez

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli VK Jug Adriatic osiguranje (@vkjug)

Idućeg tjedna, 17. i 18. svibnja, u Rijeci se održava final four Eurokupa. Jug u subotu igra protiv Sabadella, a domaćin Primorje EB protiv Spandaua. Nakon toga se nastavlja finalna serija, utakmicom u Gružu, 24. svibnja. Treća je 28. svibnja u Splitu. S obzirom na to da su u posljednjih nekoliko sezona finalne serije nerijetko završavale u majstoricama, određeni su i termini za eventualnu četvrtu i petu utakmicu (1. lipnja u Dubrovniku i 5. lipnja u Splitu). 

Popularni Članci